Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

четвртак, 12. новембар 2015.

LAZANJE SA MLEVENIM MESOM














Potrebni sastojci:



Za fil:

  • 400 g sitno mlevene junetine
  • 4 jajeta
  • par kašika prezli
  • 1/2 veze lista peršuna
  • 1 kašika suvog biljnog začina
  • malo soli i bibera
  • par kašika susama
  • 2 kašike maslinovog ulja



I još:


  • 1/2 l soka od paradajza
  • 1 pakovanje suvih lazanja
  • 400 g kačkavalja za pice krupno rendan















    Priprema:


    U dublju posudu stavite meso i dodajte ostale sastojke i sve dobro sjedinite.
    Pravougaonu dublju vatrostalnu činiju podmažite maslinovim uljem i stavite 4 lista lazanja i pospite kačkavaljem i opet stavite red lazanja. Sada pospite sa par kašika soka od paradajza i stavite red fila od mesa.
    Preko mesa pospite kačkavalj.
    Sada stavite nov red listova lazanja i namažite ih sa par kašika soka od paradajza.
    Postupak ponavljajte dok ne utrošite sav materijal. Za kraj ostavite listove lazanja za 2 reda i to pretposlednji red listova lazanja namažite sokom od paradajza i pospite samo kačkavaljem. Stavite zadnji red listova lazanja.
    Rasporedite ostatak fila od mesa, pospite kačkavalj i prelijte sokom od paradajza.
    Stavite da se peče na 200"C dok listovi lazanja i meso se ne ispeku. 
    Izvadite iz rerne i pospite kačkavaljem i vratite u izključenu rernu da se kačkavalj otopi.
    Služiti toplo isečeno na kocke.









    Savet:


    Ako je količina soka od paradajza ili kačkavalja malo dodajte još. Nemojte preterati sa solju, jer je sok od paradajza slan.

    Mleveno meso se ne upržava već se koristi sirovo. Ako vam ostane fil od mesa možete da ga upotrebite bilo kao fil za musaku ili ćuftice.




    Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.