Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

понедељак, 19. октобар 2015.

ZAPEČENI FILETI SOMA SA ŠAMPINJONIMA














POTREBNE NAMIRNICE:





-          4 fileta soma

-          2 glavice crnog luka

-          400 g šampinjona

-          2 kašike maslinovog ulja

-          1 kašičica morske soli

-          2 dl belog vina

-          1 kašičica belog luka u granulama


















PRIPREMA:





Crni luk očistiti i iseći na rebarca.

Šampinjone iseći na listiće.

U vatrostalnu činiju sipati na dno maslinovo ulje. Rasporediti crni luk.

Preko luka staviti filete soma, začine.

Na kraju poredjajte šampinjone i nalite sve belim vinom i malo vode da sve ogrezne .

Prekriti posudu aluminijumskom folijom i staviti u rernu na 200C stepeni da se peče.

Pred kraj pečenja skinuti foliju i pustiti još malo da se zapeče.

Servirati toplo kao glavno jelo.












Prijatno!


Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.