Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

недеља, 11. октобар 2015.

VARIVO OD POVRĆA SA PILEĆIM I JUNEĆIM MESOM













POTREBNE NAMIRNICE:


- 2 komada pilećih bataka
- 400 g junetine
- 300 g tikvice
- 200 g šargarepe
- 200 g cvekle
-  1 šaka krupno seckanog vlašca
- 1 kašičica kurkume
- 1 kašičica belog luka u granulama
- 1 kašičica morske soli
- 20 komada sitnijeg čeri paradajza
- 1 kašika brašna od integralnog pirinča
- 2,5 dcl neutralne pavlake
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 kašika ZAČIN OD SUŠENOG POVRĆA













PRIPREMA:

Zagrejte rernu na 200C stepeni. U tepsiju stavite batake i junetinu isečenu na 4 parčeta. Prelijte maslinovim uljem i stavite da se propeče.
Za to vreme očistite povrće i isecite tikvice na trake, šargarepu na kolutiće i cveklu na tanje kriške. Vlašac je u mom slučaju bio zavrzunut.
Propečeno meso prekrite mešavinom povrća i dodajte 1 dcl vode. Pokrite folijom i stavite u rernu da se peče. 
Kada povrće omekša i pusti svoju vodu i sokove promešajte i  dodajte začine, brašno od integralnog pirinča, čeri paradajz i neutralnu pavlaku. Vratite u rernu da se dodatno dopeče i sjedini povrće i meso sa pavlakom.
Servirati toplo kao glavno jelo.










Prijatno!

 

Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.