Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

недеља, 11. октобар 2015.

TESTENINA KOSO REZANA OD KUKURUZA I SEMENKI TIKVE GOLICE SA MAKOM













POTREBNE NAMIRNICE:


-          200 g testenine koso rezana od kukuruza i semenki tikve golice
-          100 g mlevenog maka
-          50 g žutog šećera od trske
-          100 g suvog groždja
-          korica od mandarine ili limuna
-          2 kašike maslinovog ulja
-          1 kesica vanilin šećera




















PRIPREMA:


Testeninu barite 10 minuta u 2 l vrele vode, trunom soli i 1 kašičicom maslinovog ulja. Ocedite i isperite u toploj vodi. Prelijte je maslinovim uljem.
Dodajte mak, žuti šećer, vanilin šećer, suvo groždje i rendanu koricu mandarine.
Sve lagano promešajte i servirajte toplo posuto sa još malo suvog groždja .








Prijatno!


Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.