Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

недеља, 11. октобар 2015.

SPIRALICE SA TIKVICAMA














POTREBNE NAMIRNICE:
 


-          1 pakovanje testenine u obliku spirala
-          4 komada jaja
-          400 g tikvice rendane
-          500 ml kefira
-          50 ml maslinovog ulja
-          1 kašičica kurkume
-          1-2 kašičice morske soli
-          1 kašika ZAČIN OD SUŠENOG POVRĆA
-          4 +1 kašika susama
-          malo vlašca krupno seckanog
-          1 kašičica belog luka u granulama
-          čeri paradajz





















PRIPREMA:


U vatrostalnu činiju u kojoj će se i peći testenina izlomite jaja, dodajte začine i umutite viljuškom.
Dodajte maslinovo ulje i kefir i sve promešajte.
Izručite u ovu smesu sirovu testeninu spiralice i promešajte da se sve pokvase.
Očistite i izrendajte tikvicu i dodajte u pripremljenu testeninu. Ako je potrebno dodajte još kefira i promešajte, jer treba da ih kefir prekrije.
Pospite susamom i stavite u rernu na 200C stepeni da se peče.
Kada uvri tečnost i testenina porumeni gotova je.
Izvadite je iz rerne i pospite vlašcem.
Servirajte toplo uz čeri paradajz i dodatno pospite susamom i vlašcem.

























Prijatno!


Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.