Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

понедељак, 19. октобар 2015.

PREBRANAC

















POTREBNE NAMIRNICE:





* 600 g  crnog luka

* 1 kg belog krupnog pasulja

* 4 kašike maslinovog ulja

* 2-3 lista lovora

* 2 kašike aleve paprike

* suvi biljni začin















PRIPREMA:





Pasulj očistiti, oprati i staviti da se kuva u vodi.

Baciti prvu vodu, naliti ponovo toplom vodom, malo posoliti i ostaviti da se skuva ali paziti da zrna ostanu cela.

Za to vreme očistiti crni luk, iseckati na rebarca i staviti u manju šerpu sa uljem i malo vode da se dinsta. Kada luk omekša dodati začine i alevu papriku. 

Uzeti posudu za pečenje staviti pasulj ocedjen od vode u kojoj se kuvao, dodati crni luk sve izmešati i ako je potrebno dodati malo vode u kojoj se pasulj kuvao.

Ovo iz razloga jer pasulj prilikom pečenja, ako nema dovoljno tečnosti, ostane  suv. Služiti kao glavno jelo, sam ili uz ribu.














Recept od ranije








Prijatno!









Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.