Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

понедељак, 19. октобар 2015.

POSNI KOLAČ SA SECKANIM ORASIMA












-      






SASTOJCI:




1 čaša iseckanih oraha
1 čaša šećera
1 čaša vode
2 čaše brašna
½ čaše ulja
1 kašika kakao praha
3 kašike džema od šipaka
1 kesica vanilin šećera
1 kesica cimeta
1 kesica praška za pecivo
1 čaša mlevenih oraha


PRELIV:


1 čaša šećera
1 čaša vode (ne puna do vrha)
2 kašike kakao praha
100 ml ulja


I JOŠ:
50 g oraha mlevenih za posipanje




















PRIPREMA:



  1. U odgovarajuću dublju posudu staviti sve suve sastojke. Dodati mokre sastojke, osim džema, i sve dobro sjediniti da se dobije glatka smesa, ni gusta, ni retka.
  2. Testo sipati u pleh obložen papirom za pečenje i peći u zagrejanoj rerni na 180°C. Posle pola sata proveriti da li je kolač pečen pomoću čačkalice na kojoj, ako nema tragova testa, onda je kolač pečen, a ako ne, onda ostaviti da se kolač još peče.
  3. Napraviti preliv tako što zagrejete vodu i šećer, kakao prah, ulje da se lepo sjedine i vruće preliti preko kolača. Kada kolač upije preliv namazati džem.
  4. Kolač posuti mlevenim orasima.
  5. Ostaviti da se kolač ohladi, seći na kocke i poslužiti.












Prijatno!









2 коментара:

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.