Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

понедељак, 19. октобар 2015.

POSNA PITA OD PRAZILUKA















SASTOJCI ZA PITU:



* 16 listova kora za pitu

* 4 struka prazi luka

* 400 gr šampinjona

* 2 dcl Olitalija maslinovo ulje

* 2 dcl mineralne vode

* so, biber po ukusu

* susam







PRIPREMA:





Prazi luk očistiti i iseći na kolutiće i staviti da se dinsta na 2 kašike Olitalija maslinovom ulju.

Za to vreme šampinjone iseckati na listiće i dodati prazi luku i zajedno propržiti da omekšaju. Dodati so i biber po ukusu.
Odvojiti 3-4 kašike Olitalija maslinovog ulja za premazivanje rolata pre pečenja. Ostatak Olitalija maslinovog ulja upotrebite za rastvor kojim se mažu kore.

Rolate slažite u pleh obložen peki papirom.

Uzeti 4 kore. Namazati svaku koru rastvorom Olitalija maslinovog ulja i mineralne vode i staviti fil. 
Ovako 4 puta. 
Rolate namazati Olitalija maslinovim uljem. 
Posuti susamom i staviti u zagrejanu rernu na 200"C da se peku dok ne porumene. 
Pečenu pitu izvaditi iz rerne malo poprskati vodom, pokriti krpom i ostaviti da se ohladi.

Služiti toplo kao predjelo a može da bude i ukusni doručak ili večera.












Prijatno!






Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.