Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

недеља, 04. октобар 2015.

MAFINI SA FILOM OD ORAHA
















POTREBNE NAMIRNICE:


Za mafine:

-          6 komada jaja
-          100 g šećera
-          50 ml ulja
-          150 ml mleka
-          1 kesica vanilin šećera
-          250 g brašna
-          4 kašike seckanih oraha
-          1 kesica praška za pecivo


Za fil:

-          150 g mlevenih oraha
-          100 g šećera
-          50 ml vrelog mleka
-          1 kašika ruma
-          1 kašika putera
-          suvo groždje za ukrašavanje












PRIPREMA:


U dublju posudu izlomiti jaja, dodati šećer i vanilin šećer i umutiti uz postepeno dodavanje mleka i ulja. Dodati brašno sa praškom za pecivo i orahe i promešati. Kalup za mafine dobro podmazati uljem i pobrašnjiti ili stavite gotove korpice za mafine i sipati testo do pola kalupa.
Peći mafine na temperaturi od 180C stepeni dok ne porumene. Možete proveriti da li su mafini pečeni probadanjem čačkalicom pa ako je čačkalica suva onda su pečeni, a  ako ne onda ih dopecite. Pečene mafine izvadite iz rerne i ostavite da se prohlade. Staviti mafine na tacnu i na svaki mafin staviti po kašiku fila od oraha i ukrasite suvim groždjem.
Fil napravite tako što pomešate orahe, rum i šećer i poparite ih vrelim mlekom u kojem ste otopili 1 kašiku putera.







 

Mafine poslužiti tople ili hladne.












Prijatno!





Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.