Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

недеља, 11. октобар 2015.

KUKURUZNA TESTENINA SA VARIVOM OD TIKVICA











POTREBNE NAMIRNICE:


-  200 g testenine koso rezane od kukuruza i semenki tikve golice
- 400 g tikvica
- 500 g paradajza
- 1 šaka vlašca krupno seckanog
- 1 kašičica kurkume
- 1 kašičica belog luka u granulama
- 1 kašičica morske soli
- 1 + 1 kašika maslinovog ulja
- 1 kašika ZAČIN OD SUŠENOG POVRĆA
- 1 kašičica origana
- 1 kašika brašna od integralnog pirinča
- 250 ml neutralne pavlake
- list peršuna
- 1 glavica crnog luka




















PRIPREMA:


Testeninu barite 10 minuta u vreloj posoljenoj vodi i sa kašičicom maslinovog ulja. Ocedite i isperite u toploj vodi.
U  dublji tiganj staviti kašiku maslinovog ulja i iseckan crni luk da se prodinsta.
Dodati tikvice isečene na krupnije kocke, vlašac, u mom slučaju je zamrznut, i paradajz isečen na kriške i sve zalite sa 1 dcl vode. Poklopite i ostavite da se prodinsta.
Kada povrće bude polu kuvano dodajte sve začine i obarenu testeninu. Promešajte i nalite neutralnu pavlaku.
Prokuvajte sve zajedno još minut-dva i pospite seckanim peršunom.
Poslužite toplo kao glavno jelo.














Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.