Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

недеља, 11. октобар 2015.

KOLAČ SA SMOKVAMA I KEFIROM












POTREBNE NAMIRNICE:

-  30 komada krupnih zrelih smokvi
-  3 komada jaja
- 150 g žutog šećera od trske
- 1 dcl maslinovog ulja
- 2,5 dcl kefira
- 200 g brašna
- 1 kesica vanilin šećera
- 1 kesica praška za pecivo 














PRIPREMA:

 Smokve operite i očistite od peteljki. Manji pravougaoni pleh obložite papirom za pečenje i uključite rernu da se zagreje na 180C stepeni.
U odgovarajuću činiju izlomite jaja i dodajte šećer, vanilin šećer i umutite žicom. 
Dodajte ulje i mutite dalje. 
Sipajte u ovu smesu kefir i promešajte da se sjedini.
Sada dodajte brašno sa praškom za pecivo i sve lepo sjedinite u glatku smesu.
Testo sipajte u pripremljn pleh i odozgo poredjajte zrele smokve malo rukom pritisnute da se otvore.
Stavite pleh u zagrejanu rernu da se kolač izpeče. Kada kolač porumeni proverite čačkalicom da li je pečen, pa ako je čačkalica suva kolač je gotov. Izvadite kolač iz rerne i pleha zajedno sa papirom i ostavite pokriven da se hladi. 
Kada se prohladi odvojite ga od papira, isecite na kocke, pospite vanilin šećerom i poslužite.













Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.