Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

понедељак, 12. октобар 2015.

KOLAČ OD KOKOSA I KEFIRA SA GLAZUROM OD MENAŽ ČOKOLADE
















POTREBNE NAMIRNICE:

Za kolač:


-          1 šolja kefira
-          1 šolja šećera
-          1 kesica vanilin šećera
-          1 šolja integralnog belog kukuruznog brašna
-          1 šolja kokosa
-          2 kesice praška za pecivo
-          1 bočica ekstrata od narandže


Za glazuru:

-          100 g Menaž čokolade
-          3-4 kašike mleka
-          1-2 kašike ulja





















PRIPREMA:


U dublju posudu sipati kefir, šećer i vanilin šećer.

Žicom za mućenje ili mikserom, u mom slučaju žica za mućenje,mutiti dok se šećer ne otopi.

Dodati kokos i brašno sa praškom za pecivo i sve lepo sjediniti da testo bude glatko bez grudvica.

Testo sipati u manji pleh obložen papirom za pečenje i preko kolača na tačke staviti ekstrat od narandže.

Staviti kolač da se peče na 180C stepeni dok ne porumeni.Kolač izvaditi i ostaviti da se prohladi.

Dok se kolač peče napraviti glazuru od Menaž čokolade, mleka i ulja tako što sve istopite na laganoj vatri da se poveže u glatku smesu.

Glazuru od Menaž čokolade preliti preko kolača, posuti kokosom i ostaviti da se ohladi.

Seći na štangle i poslužiti.










Prijatno!





Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.