Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

понедељак, 19. октобар 2015.

FILETI AJKULE SA PRILOGOM OD PRAZI LUKA















POTREBNO JE:



- 2 fileta ajkule

- 2 manja praziluka

- 1,5 dcl piva

- 1 kašika senfa

- 2 kašike brašna

- 2-3 kašike prezle + 100 g za prilog uz jelo

- suvi biljni začin, biber, so

- 1 vezica svežeg peršuna

- nekoliko listova nane

- 2 kašike maslinovog ulja + ulje za prženje






PRIPREMA:



Filete ajkule namažite senfom sa obe strane, uvaljajte u brašno, pivo i prezle i ispržiti u dubokom ulju. Ostaviti na toplom dok pripremate prilog. U dublji tiganj stavite 2 kašike maslinovog ulja, iseckan praziluk na kockice i začine i propržite da luk omekša. Posebno na malo ulja propržite prezle da porumene. Serviratje tako što prvo na tanjir stavite prezle a onda filet ajkule i varivo od praziluka.







Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.