Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

уторак, 06. октобар 2015.

ČIPKASTA TESTENINA SA SUVOM SLANINOM















POTREBNE NAMIRNICE:


- 1 kesa testenine čipkaste
- 200 g suve slanine
- 100 g suvog mesa
- 1 kašičica kurkume
- 1+1 kašičica morske soli
- 1 kašičica belog luka u granulama
- 2 kašike maslinovog ulja
- 200 g belog sira u kriškama
- 2 l vode













PRIPREMA:


U lonac staviti vodu i deo morske soli da prokuva. Dodati testeninu i kada prokuva skloniti sa ringle, poklopiti i ostaviti da testenina upije tečnost i omekša ali da se ne prekuva, pa zato proverite posle 5 minuta da li je dovoljno testenina omekšala pa ako jeste ocedite višak tečnosti.
Suvu slaninu i suvo meso iseći na kockice i staviti u dublji tiganj da se zajedno sa začinima proprži i postane hrskavo. Dodati maslinovo ulje, obarenu testeninu i sve lagano promešati. Odozgo staviti izmrvljen beli sir.
Servirati toplo kao glavno jelo uz dodatak još sira i salatu po želji.













 Sir koji koristim je sir koji sama pravim, a vi koristite koji imate.



Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.