Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

субота, 17. октобар 2015.

BANANA TORTA SA MENAŽ ČOKOLADOM

















POTREBNI SASTOJCI:


-          300 g keksa petitber
-          3 banane
-          4 kesice šlag krema od vanile
-          4 kesice pudinga od vanile + 1 margarin
-          6 kašika šećera
-          8 + 4 dcl mleka
-          200g Menaž čokolade + 50 g Menaž čokolade
-          50 g kokosa
-          3 kašike integralnog kornfleksa
-          2 kesice vanilin šećera
-          1 limun sok





















PRIPREMA:


Keks izdrobiti na krupne komade.
200 g Menaž čokolade  iseckati na male kockice.
Banane očistiti i iseckati na kolutiće i posuti sokom od limuna da nebi potamnele.

Sada skuvati puding u mleku u koje ste dodali šećer i vanilin šećer. U vruć kuvani puding dodajte margarini mešajte dok se ne otopi i sjedini sa pudingom u fini krem.

U veću posudu staviti kuvani puding, seckanu Menaž čokoladu, izmrvljen keks i bananu i sve izmešati u kompaktnu masu.

U vatrostalnu činiju stavite na dno integralni kornfleks i deo kokosa.

Izručiti smesu od pudinga, keksa, banane  i Menaž čokolade i poravnajte, prekosloja od kokosa i integralnog kornfleksa.

Ponovo posuti preko ostatak kokosa.

Umutiti šlag krem sa 4 dcl mleka ili po uputstvu sa kesice.

Preko torte naneti šlag i kašičicom napraviti talase.

Odozgo narendati Menaž čokoladu.

Stavite u frižider da se ohladi i stegne do sutradan, jer će tada i keks da omekša.

Seći na kocke i poslužiti.












Prijatno!






Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.