Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

петак, 18. септембар 2015.

VANILICE - POSNE










POTREBNE NAMIRNICE:


-  2 šolje ulja (oko 5 dcl)
- 1 čašica piva (oko 0,5 dcl)
- 2 šoljice prah šečera (oko 300 g)

- 2 šolje brašna (oko 200g)
- 1/2 praška za pecivo
- 2 kesice vanilin šećera
- džem od kajsija ili šipaka
- prah šećer + vanilin šećer za valjanje vanilica











PRIPREMA:


U dublju posudu sipati ulje, pivo, prah šećer, vanilu, brašno pomešano sa praškom za pecivo i mikserom nastavcima za testo, umesiti testo da se dobije kompaktna lopta od testa koja se ne lepi za ruke. Pazite da sa brašnom ne preterate pa ga dodajte postepeno. Ako se desi da je testo previše suvo dodajte još malo piva a ako je mekano dodajte još brašna. 
Pokrijte loptu od testa providnom folijom i ostavite u frižideru da se ohladi, oko 1 sat.
Testo izvadite na radnu površinu pobrašnjenu i oklagijom razvaljajte testo na debljinu pola santimetra. Vaditi vanilice modlom ili u mom slučaju je to bio metalni čep od flaše, jer meni su modlice velike a čep je taman veličine kako ja volim da vanilice izgledaju.
Složiti vanilice u pleh obložen papirom za pečenje i peći oko 15 minuta na temperaturi oko 180 C stepeni. Pazite da se ne prepeku jer treba da ostanu bele.
Pečene vanilice izvadite u činiju. Spajajte ih džemom po dve. Uvaljajte u prah šećer pomešan sa vanilin šećerom.







Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.