Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

петак, 18. септембар 2015.

TESTO ZA PICU










POTREBNE NAMIRNICE:


-  600 g brašna
- 250 ml tople vode
- 200 ml kiselog mleka
- 100 ml maslinovog ulja
- 1 kašičica žutog šećera od trske
- 1 kašičica morske soli
- 1 kesica suvog kvasca













PRIPREMA:


U dublju posudu sipati toplu vodu, polovinu brašna, žuti šećer od trske, suvi kvasac i sve dobro promešati varjačom. Ostaviti desetak minuta pa dodati kiselo mleko i sve dobro sjediniti varjačom u žitko testo. Dodati ulje i sve dobro umešati. Pokriti kuhinjskim ubrusom i ostaviti da testo se duplira. Testo ponovo promešati. Pripremiti tepsiju prečnika 26 ili 30 tako što je obložite papirom za pečenje koji ste namazali sa malo maslinovog ulja. Testo podeliti na tri dela. Izručiti testo u pripremljenu tepsiju i kašikom razvući po celoj površini da se dobije tanka kora. Filovati po želji slanim ili slatkim nadevom i staviti na pečenje u zagrejanu rernu na 250C stepeni do 10 minuta.






Prijatno!



Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.