Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

четвртак, 17. септембар 2015.

PIŠINGER ŠTANGLE





U receptu će te videti 2 načina pravljenja pišingera.














POTREBNE NAMIRNICE:


- 1 veći omot oblandi
- 5 komada jaja
- 300 g šećera
- 100 g Menaž čokolade
- 300 g margarina za filove
- 3 kesice vanilin šećera



Za glazuru:

- 100 g Menaž čokolade
- 4 kašike ulja









 

PRIPREMA:


U odgovarajuću posudu izlomiti jaja i malo umutiti. Dodati šećer, Menaž čokoladu i margarin i na laganoj vatri ili pari otapati i mešati žicom da se svi sastojci otope i sjedine.
Na tacnu staviti list oblande okrenut većim kockicama da budu sa gornje strane. Nanositi fil od čokolade i jaja ravnomerno ili na drugi način šarajući koru od oblande (u zavisnosti od količine fila koji imate). Postupak ponavljati sve dok imate kore i fila.
U prvom slučaju okrenutu poslednju koru na isti način kao i ostale.
U drugom slučaju poslednju oblandu postavite isto kao i prethodne, stranom sa većim kockicama prema gore..
Poslednju koru nemazati filom, nek ostane suva. Postaviti dasku ili nešto teže da pritisnete pišinger i ostavite da se ohladi i kore lepo sjedine sa filom.










U prvom slučaju nemazati poslednju koru glazurom. Seći na štangle i služiti.









U drugom slučaju glazurom našarati poslednju koru. Seći na rombove i poslužiti.












 Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.