Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

петак, 18. септембар 2015.

LAŽNA PICA OD TESTENINE

















POTREBNE NAMIRNICE:


- 1/2 pakovanja čipkaste testenine
- 1/2 tegle domaćeg kečapa
- 2 dcl kisele pavlake
- 2 komada jaja
-  8 listova pileće šunke
-  150 g kačkavalja
- 1 kašičica origana
- 1/2 veze peršunovog lista
- 1/2 dcl maslinovog ulja
- 1 kašičica morske soli















PRIPREMA:


Testeninu skuvajte prema uputstvu sa kese ili na način kako to vi radite. Kuvanu testeninu ocedite i prelijte maslinovim uljem. 
Teflonski pleh za picu obložite papirom za pečenje i rasporedite testeninu. 
U odgovarajućoj posudi izmešati veći deo domaćeg kečapa, kiselu pavlaku i jaja. Ovom smesom ravnomerno premazati testeninu. 
Listove pileće šunke prepoloviti i svaku polovinu urolati i složiti u krug preko fila a u sredinu staviti celi list šunke kao cvet. 
Staviti pripremljenu lažnu picu u zagrejanu rernu na 200C stepeni i peći dok ne porumeni. Picu izvaditi iz rerne i posuti kečapom, kačkavaljem koji ste usitnili u blenderu i origanom. Vratiti u rernu na kratko da se kačkavalj otopi. Dodatno picu posuti origanom i seckanim peršunovim listom.
Picu preseći na 4 dela i poslužiti dok je još topla.













Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.