Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

среда, 23. септембар 2015.

KRASTAVČIĆI ZA ZIMU










POTREBNE NAMIRNICE:

- 5 kg krastavčića kornišona
- 1 l sirćeta
- 200 g morske soli
- 6 strukova celerovog lista
- 2 kesice konzervansa 
- 6 l vode












PRIPREMA:


Krastavčiće operite i stavite u 2 kantice. Odozgo stavite celerov list.U odgovarajuću dublju posudu sipati hladnu vodu sa česme, dodati sirće, so i sve dobro promešati da se so otopi. Nemojte odmah stavljati svu količinu sirćeta i soli već prvo pola pa onda dodajte i podesite ukus onako kako vi volite. Dodajte konzervans, promešajte i nalijte pripremljene krastavce. Odozgo stavite tanjir ili plastični pritiskač da bi krastavci bili u vodi. Zatvorite kantice poklopcem i odložite u ostavu da se ukisele za zimu.
Vodu za rastvor ne prokuvavam. Ovako radim svake godine i uvek budu lepi, hrskavi i ne promene boju a mogu da se održe do sledećeg leta.








Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.