Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

петак, 28. август 2015.

VARIVO OD POVRĆA I DIMLJENE PILETINE













POTREBNE NAMIRNICE:



-          1 glavica crnog luka

-          1 manja tikvica

-          1 žuta paprika sveža

-          2 manje cvekle

-          5 manjih paradajza

-          1 vezica mirodjije

-          1 kašika sušenog povrća mlevenog

-          2 kašike maslinovog ulja

-          morska so i biber po ukusu

-          2 komada juneće kocke za supu

-          1 dimljeno pileće belo meso

-          1 kašičica origana

-          ½ vezice peršunovog lista

-          1 kašika gustina

-          1 pakovanje makarona grkljančića

















PRIPREMA:





U odgovarajuću šerpu staviti maslinovo ulje iseckanu glavicu crnog luka, tikvicu isečenju na kockice, papriku isečenu na štapiće, cvekla na polovine, celi paradajz oljušten, mirodjiju krupno seckanu, kocku za supu, sušeno povrće i to sve malo prodinstati da pusti sokove.

Dodati dimljenu piletinu isečenu na manje komadiće, origano i malo vode da ogrezne. Poklopiti i dinstati da povrće omekša a da se ne raspadne.

Na kraju začiniti po ukusu solju i biberom, dodati razmućeni gustin sa malo vode, pola slatke pavlake i pustiti da još parminuta kuva da se svi ukusi  povežu.

Posebno skuvati grkljančiće po uputstvu sa kesice ili onako kako inače ih kuvate. Ocedite od vode.

Servirajte kao glavno jelo obarene grkljančiće sa varivom od povrća.



Savet: u mom slučaju sam koristila  grkljančiće a vi možete da upotrebite pire krompir ili po želji.


















Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.