Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

уторак, 04. август 2015.

TIKVICE PUNJENE SIROM











POTREBNE NAMIRNICE:


-  1 tikvica srednje veličine
- 300 g sitnog sira
- po ukusu morske soli
- po ukusu belog luka
- 3 kašike maslinovog ulja 
- list peršuna i čeri paradajz










PRIPREMA:


Tikvice očistiti, iseći na 6 kolutova debljine 3-4 cm i izdubiti ali pazite da svaki komad ima dno. Ako su tikvice male uzeti još jednu jer vam treba 6 kolutova.
Zagrejati teflonski tiganj sa jednom kašikom maslinovog ulja i staviti tikvice da se prže na tihoj vatri poklopljene. Kada porumene sa jedne strane okrenuti. Ujedno će tikvice da omekšaju ali pazite da se ne raspadnu. Grilovane tikvice ostaviti da se ohlade.
Napraviti nadev od sira i začina po ukusu. Ohladjene tikvice napuniti, preliti maslinovim ulje i ukrasiti listovima peršuna i čeri paradajzom.
Služiti hladno kao predjelo.









Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.