Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

четвртак, 27. август 2015.

SUVA PITA SA BUNDEVOM















POTREBNI SASTOJCI:





-          500 g tankih kora za pitu

-          300 g rendane bundeve

-          300 g mlevenih oraha

-          200 g + 150 g šećera

-          3 kesice vanilin šećera

-          1 kesica cimeta u prahu

-          po potrebi maslinovo ulje

-          250 ml vode

-          ½ limuna sok

-          šećer u prahu za posipanje


















PRIPREMA:







Kore presecite na pola tako da dobijete duplo više listova. Podmažite uljem tepsiju i stavite 4 kore koje ste takodje namazali uljem. Pospite sada orahe i bundeve, šećer, cimet i vanilin šećer. Opet stavite 4 kore koje ste mazali uljem i fil kao kod prethodnog reda. Ovo ponavljajte dok ne upotrebite sav materijal a i pazite da odozgo vam ostanu 2 kore.

Pitu isecite oštrim nožem na kocke. Zagrejte 5-6 kašika ulja i time prelijte pitu na sastavima.

Stavite u zagrejanu rernu na 200C stepeni pitu da se peče. Kada porumeni pita je gotova.

Dok se pita peče prokuvajte vodu i šećer i dodajte sok od pola limuna. Ovim kašikom polite pitu na sastavima.

Pita netreba da pliva u sirupu već samo malo da se nakvasi.

Kada se pita ohladi vaditi kocke, po želji posuti šećerom u prahu i poslužite.










Prijatno!


Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.