Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

четвртак, 27. август 2015.

ROLAT SA EUROKREMOM















POTREBNI SASTOJCI:



Za koru:



-          5 komada jaja

-          5 kašika šećera

-          6 kašika brašna

-          1 kašika ulja

-          3 kašike nemlevenog maka



Za fil:



-          250 ml slatke pavlake

-          100 g braon eurokrema

-          6 kašika džema od kajsije





I još je potrebno:



-          100 g bele mlečne čokolade

























PRIPREMA:





U dublju posudu izlomiti jaja i dodati šećer. Mikserom umutiti jaja da budu penasta. Dodati ulje i brašno i lagano promešati. Veći deo smese za testo sipati u plitki pleh od rerne obložen papirom za pečenje. U ostatak testa dodati mak i kašikom sipati smesu sa makom u četri reda popreko. Koru peći na 180C stepeni desetak minuta. Dobićete šarenu koru koja kada se ispeče urolajte zajedno sa papirom za pečenje. Kada se kora ohladi otvorite je i lagano skinite papir.

Za fil umutite slatku pavlaku i dodajte eurokrem i promešajte da se lepo sjedini.

Koru odmotajte i namažite džemom od kajsija zatim delom fila sa eurokremom. Ponovo koru zamotajte u rolat i namažite i spolja istim kremom.

Belu čokoladu otopite na pari kašičicom našarajte rolat.

Ostavite da se ohladi, seći na parčiće i poslužiti. 

















Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.