Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

уторак, 04. август 2015.

PLAVI PARADAJZ SA SIROM














POTREBNE NAMIRNICE:


- 2 plava paradajza srednje veličine
- 200 g sitnog sira
- 1+1 kašika maslinovog ulja
- prstohvat morske soli
- 1 kašičica belog luka u granulama







PRIPREMA:


Plavi paradajz oprati, osušiti i preseći na pola vodoravno, ostaviti drške. 
Začini i staviti polutke plavog paradajza u teflonski tiganj podmazan jednom kašikom maslinovog ulja. 
Propržiti plavi paradajz sa obe strane da porumeni i ujedno omekša.
Izvaditi na poseban tanjir da se ohladi. 
Izdubiti sredinu plavog paradajza i pomešati sa sirom i dodatno još malo začiniti po ukusu.
Napuniti polutke plavog paradajza, preliti kašikom maslinovog ulja i ohladiti. Ukrasutu peršunom i čeri paradajzom.
Servirati hladno kao predjelo.










Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.