Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

субота, 29. август 2015.

PEČENI DŽEM OD ŠLJIVA STENLEJ BEZ ŠEĆERA











POTREBNE NAMIRNICE:


- 3 kg šljiva stenlej očišćenih od koštica
- 1 kašika tečne vanile










PRIPREMA:


Šljive stenlej operite i očistite od koštica. 
Stavite očišćene šljive u pekač, poklopite poklopcem od pekača i stavite u rernu na 180C stepeni da se peku.
Posle jednog sata promešajte šljive a za to vreme će one da se zgreju i puste sok.
Ostavite poklopljene da se peku i dalje još nekih sat ipo. Za to vreme će uvriti sav sok i dobićete gust džem od šljiva.
Vruć džem sipajte u tegle i zatvorite metalnim poklopcem. Prevrnite tegle na poklopce, pokrite i otavite da se tegle ohlade.
Sutradan okrenite tegle i složite u špajz.













Šljiva stenlej je pogodna za ovakvu vrstu džema jer zadržava lepu bordo boju i ljuske se potpuno izgube tokom kuvanja. Od ove količine sam dobila 2 velike tegle od 750 g.

Dužina pečenja zavisi i od rerne. Ja sam koristila topli vazduh i pekle su se tačno 2,5 sata.



Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.