Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

уторак, 18. август 2015.

MUSAKA SA BUNDEVOM

















POTREBNE NAMIRNICE:

-          1 veza mladog luka

-          1 glavica crnog luka

-          300 g mlevenog mesa

-          suvi biljni začin

-          po ukusu so, biber

-          po ukusu beli luk u granulama

-          2 +2 kašike maslinovog ulja

-          800 g krojmpira

-          300 g bundeve

-          4 +1 komada jaja

-          1 šolja mleka

-          1  veza peršunovog lista

-          200 g sira

-          2 kašike pavlake




















PRIPREMA:





Krompir očistiti i iseći na kolutove. Bundevu izrendati na krupno rende.

U tiganj stavite 2 kašike maslinovog ulja i iseckan mladi i crni luk i propržiti malo. Dodati mleveno meso i kada meso se uprži dodati začine.

Podmažite vatrostalnu činiju i stavite polovinu krompira i polovinu rendane bundeve. Posuti krupno seckanim peršunom. Staviti celu količinu mesa i poravnati.

Sada staviti prvo rendanu bundevu pa onda krompir.

Umutiti  jaja, mleko, ulje i peršun time preliti musaku.

Staviti da se peče na 200C stepeni. Kada povrće omekša izvaditi ga iz rerne i premazati smesom od jaja, sira i pavlake i vratiti u rernu da se uhvati korica.

Služiti toplo kao glavno jelo.
















 

Prijatno!




Savet: ako je malo mleka dodajte još jer povrće treba da ogrezne u masi od mleka i jaja. Što se tiče peršuna pošto volim peršun koristim ga u neograničenim količinama i to baš ovako krupno sečen ali ako ne volite usitnite ga ili izostavite. Umesto 300 g mlevenog mesa možete da koristite 100 g sojinih ljuspica.










Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.