Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

среда, 05. август 2015.

MAK ŠTANGLE














POTREBNE NAMIRNICE:


-  1,5 šolja kefira
- pola šolje žutog šećera od trske
- 1 kesica vanilin šećera
- 1 šolja maka (100g)
- 1 šolja BRAŠNO KOJE KORISTIM ZA PRAVLJENJE MOJIH KOLAČA 
- pola šolje ulja
- 1 kesica praška za pecivo
- 3 kašike džema od šipaka ili kajsija
-  12 komada keksa petitber
- 1 dcl mleka
- 100 g Menaž čokolade + mleko + puter (po uputstvu sa omota čokolade)




















PRIPREMA:


U odgovarajuću posudu sipati kefir, šećer, vanilin šećer i sve žicom umutite da bude penasto.
Dodati ulje, brašno i mak, prašak za pecivo i dobro promešati da se sjedini sve u glatku smesu.
Testo sipati u mali pleh obložen papirom za pečenje i staviti da se peče u zagrejanu rernu na 200C stepeni. Peče se možda 15-tak minuta jer je kolač tanak pa zato pazite da ne pregori.
Kolač izvaditi iz rerne, pokriti i ostaviti da se malo prohladi.
Odvojiti kolač od papira i vratiti u istu tepsiju ili stavite na tacnu. 
Džem razredite sa malo vode i prelijte kolač.
Keks pokvasite mlekom i poslažite preko kolača i to radite dok kolač nije upio džem da bi se keks "zalepio".
Napravite glazuru po uputstvu koje se nalazi na omotu Menaž čokolade ili napravite po svome. Prelijte kolač i ostavite da se čokolada stegne.
Kada se kolač ohladi seći na štangle, kocke ili dodati umućenu slatku pavlaku, sve po želji i poslužiti.



















Prijatno!

 

2 коментара:

  1. Većina recepata je prilagodjena bezglutenskoj ishrani pa i ovaj recept. Nadam se da će Vam se dopasti.

    ОдговориИзбриши

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.