Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

среда, 19. август 2015.

MAK KOCKE PRELIVENE ČOKOLADOM















POTREBNI   SASTOJCI:



ZA KORU:



-          2 komada jaja

-          1 šolja šećera

-          1 šolja mleka

-          ½ šolje ulja

-          1,5 šolja brašna

-          1 šolja maka nemlevnog

-          1 kesica praška za pecivo

-          1 kesica vanilin šećera














 


ZA FIL:



-          ½ l mleka

-          2 kesice praha pudinga od vanile

-           ½ margarina za filove

-          8 kašika šećera

-          2 kesice vanilin šećera

















ZA GLAZURU:



-          100 g crne čokolade

-          3 kašike mleka

-          1 kašika ulja



JOŠ JE POTREBNO:



-          6 kašika džema od kajsije

-          50 g bele čokolade
















PRIPREMA:





U dublju posudu izlomiti jaja i dodati šećer i vanilin šećer. Mutiti mikserom da jaja postanu penasta.

Postepeno dodati mleko i mutiti.

U penastu masu umešati ulje, brašno, mak i prašak za pecivo.

Sve dobro sjediniti i sipati u pravougaoni pleh obložen paprirom za pečenje.

Staviti u zagrejanu rernu na 200C stepeni da se peče.

Kada kolač porumeni i odvoji se od ivica kolač je gotov. Kolač izvadite iz rerne, pokrite i ostavite da se ohladi.

Ohladjen kolač odvojite od papira i presecite vodoravno da dobijete 2 kore.

Dok se kolač peko i hladio napravite fil.

U odgovarajuću šerpu sipati mleko, par kašika odvojiti da bi razmutili prah za puding, dodati šećer, vanilin šećer  i staviti na ringlu da se greje. U vruće mleko sipati razmućen puding i kuvajte da se zgusne svo vreme mešajući žicom da ne bi zagorelo. U vruć puding dodajte margarin i promešajte mikserom da se otopi margarin i sve sjedini u fini krem.

Krem premažite preko prve kore, stavite drugu koru.

Sve premažite džemom od kajsija i prelijte glazurom od crne čokolade koju ste napravili tako što ste otopili na tihoj vatri čokoladu, ulje i mleko da se dobije glatka smesa.

Preko našarajte otopljenom belom čokoladom.















Ostavite na hladnom da se ohladi, seći na kocke i poslužiti.














Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.