Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

четвртак, 27. август 2015.

KOLAČ SA BUNDEVOM










POTREBNI SASTOJCI:





-          5 komada jaja

-          1 šolja šećera

-          1+1 kesica vanilin šećera

-          ½ šolje ulja

-          1 šolja mleka

-          1 kašika limunovog soka

-          1 šolja brašna

-          1 šolja mlevenih oraha

-          1 kesica praška za pecivo

-          300 g bundeve krupno rendane

-          2 kašike kukuruznog griza

-          2 kašičice cimeta

-          šećer u prahu za posipanje


















PRIPREMA:






U dubljoj posudi izlomiti jaja i dodati šećer i vanilin šećer. Mutiti mikserom dok jaja ne budu penasta.

Dodati ulje i mutiti i dalje. Zatim dodati mleko u koje ste sipali limunov sok i lagano promešajte.

U ovu smesu dodati brašno, orahe i prašak za pecivo i lagano promešati da se dobije glatka masa bez grudvica.

U odgovarajuću tepsiju srednje veličine staviti papir za pečenje i rasporediti po dnu rendanu bundevu. Pospite je sa 2 kašike šećera, 1 kesicom vanilin šećera i cimetom.

Preko bundeve sipati smesu za koru.

Staviti u zagrejanu rernu na 200C stepeni da se peče. Kada kolač porumeni i bude pečen izvadite ga iz rerne. Pokrite i ostavite da se ohladi. Kada se kolač ohladi izvadite ga zajedno sa papirom i prevrnite na tacnu tako da bundeva dodje odozgo. Pažljivo skinite papir.

Kolač seći na kocke, posuti šećerom u prahu i poslužiti.












Prijatno!


Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.