Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

уторак, 18. август 2015.

ĆUFTE OD MLEVENOG MESA SA SOSOM OD BUNDEVE













POTREBNO JE:



Za ćufte:





- 500 g mlevenog junećeg mesa

- 2 komada jaja

- suvi biljni začin, biber

- 1 veza mladog luka

- par kašika prezli

- 50 g suve slanine

- ulje za prženje ćufti













Za sos:



- 600 g bundeve seckane na kockice

- balzamiko sirće, list nane, soja sos

- 1 kašika gustina

- 2 kašike maslinovog ulja















PRIPREMA:







U dublju posudu staviti mleveno meso, jaja, začine, pola veze seckanog mladog luka, prezle i sitno seckanu slaninu. Sve dobro umesiti i praviti ćufte malo veće od oraha. Ispržiti ćufte u zagrejanom ulju, složiti ih na tanjir sa salvetom da se upije višak masnoće i ostaviti na toplom. 









Posebno staviti u odgovarajuću posudu maslinovo ulje, ostatak luka i bundevu iseckanu na kockice. Malo prodinstati, dolivati vodu po malo i dinstati bundevu da se raskuva. Začiniti suvim biljnim začinom, balzamiko sirćetom, soja sosom i seckanim listovima nane, po ukusu, razmućeni gustin sa malo vode i još par minuta ostaviti na vatri da se sve sjedini.












Servirati na tanjir sos od bundeve, ćufte i ukrasiti listovima nane.


















Prijatno!


Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.