Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

недеља, 12. јул 2015.

ZAPEČENI GRKLJANČIĆI














POTREBNI SASTOJCI:


- 1 pakovanje grkljančića (šuplje kratke makarone)
- 3 komada pačjih jaja
- 1 šoljica maslinovog ulja
- 200 g sira od kefira
- 7 dcl kefira
- 1 kašika mlevenog kima
- 1 kašika bosiljka suvog
- 1 kašičica belog luka u granulama
- pola tegle ajvara od paprike i paradajza
- susam
- svež peršun





PRIPREMA:



U vatrostalnu činiju stavite sve sastojke osim grkljančića i ajvara. Sve dobro umutite. U ovu smesu dodajte sirove grkljančiće i promešajte da se svaki pokvasi ovom smesom.

Ako je potrebno dodati još kefira jer je potrebno da grkljančići budu prekriveni ovom smesom.

Stavote akvar kašikom odozgo, nemojte da mešate.

Pospite susamom i stavite u rernu na 200C stepeni da se peče.

Kada porumeni i grkljančići pokupe svu tečnost izvadite iz rerne i ostavite da se malo prohlade.

Servirati kao glavno jelo ukrašeno peršunovim listom.



























Prijatno!



Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.