Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

уторак, 14. јул 2015.

VARIVO OD TIKVICA SA JUNETINOM U BELOM VINU














POTREBNI SASTOJCI:



 Za varivo:


- 1 glavica crnog luka veća
- 2 komada tikvica srednje veličine 
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 kašika brašna od sirove heljde
- 1 kašika brašna od leblebija
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 kašika kurkume
- 2 kašike sušenog povrća mlevenog
- 2 kašičice soli
- 1 kašičica praha od lovora



Za meso:


- 400 g junetine na kocke
- 1 kašika sušenog povrća mlevenog
- 1 kašičica morske soli
- 1 dcl belog vina
- pola veze peršunovog lista
- 1 kašika maslinovog ulja




PRIPREMA:



Tikvice očistiti iseći na veće kocke. Luk očistiti i iseći na rebarca.
U dublji teflonski tiganj staviti crni luk iseckan na rebarca, maslinovo ulje, beli luk, kurkumu i prodinstati, dodati brašno od heljde i leblebija sve promešati. Biće to suvo ali dodajte vodu da ogrezne i pustiti da malo krčka na slaboj vatri.Povremeno dodajte po malo vode i promešajte.
Dodati u udinstani luk tikvice i naliti vodom da ogrezne i kuvati na laganoj vatri da se tikvice ne bi raspale a da omekšaju. Posoliti po ukusu. Ja stavim 2 kašičice morske soli ali su to male plastične kašičice kao za bebe i to ravne, to mi je neka mera. Povremeno u toku kuvanja lagano promešajte da ne zagori jer varivo treba da bude kremasto i da se vide komadi tikvica. Čim tikvice omekšaju varivo je gotovo.
U isto vreme u drugom tiganju spremite meso. Junetinu isečenu na kockice propržite na suvo da porumeni, nalite vodu i vino, maslinovo ulje, začinite i poklopljeno dinstajte da omekša.
Servirajte zajedno varivo od tikvica i meso. Dodajte malo svežeg peršunovog lista.






















Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.