Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

понедељак, 06. јул 2015.

VARIVO OD BLITVE SA KUKURUZOM
















POTREBNI SASTOJCI:


-  1 glavica crnog luka
-  3 veze sveže blitve
-  1 šaka prosa
-  2 kašike susamove soli
- 2 kašike sušenog povrća
- 1 kašičica belog luka u granulama
- 1 kašičica kurkume
- 300 g kukuruza šećerca (zamrznut)
- 2 kašike brašna od pečene heljde
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 kašičica soli
- 1/2 vezice svežeg peršuna




PRIPREMA:


Blitvu očistiti od drški, oprati i iseći na krupnije komade.
U odgovarajuću šerpu staviti maslinovo ulje, iseckan crni luk, beli luk u granulama, kurkumu, so i malo propržiti da začini puste svoje sokove. 
















Dodati svežu blitvu i mešati je dok se ne upari. Dodati oprano proso, susamovu so, mleveno sušeno povrće, brašno od pečene heljde i sve promešati.





    







                                                                        


Naliti vodom i ostaviti na tihoj vatri da prokuva. Dodati kukuruz šećerac i ostaviti da se kuva dok se ne skuvaju proso i kukuruz.







                                                                                                              


Kada se varivo ukručka sklonite sa ringle. Poslužite kao glavno jelo ili prilog uz neko meso. Ja sam varivo servirala kao prilog uz junetinu u saftu.





                                                                        









 Prijatno!



Savet:  Sve što sam koristila za pravljenje ovog jela može da se nabavi u bio špajzu, mada ja sama pravim susamovu so, brašno od pečene heljde, mleveno sušeno povrće koje koristim umesto vegete. Naćićete recept za ove namirnice na stranicama  mog bloga.



















Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.