Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

понедељак, 06. јул 2015.

PREVRNUTI KOLAČ SA ŠLJIVAMA















POTREBNI SASTOJCI:


-  30 komada šljiva
- 4 kašike prezli od integralnog korn-fleksa
- 2 +5 kašika maslinovog ulja
- 1 šolja žutog šećera
- 1 šolja belog brašna
- 1/2 šolje heljdinog brašna od pečene heljde
- 1/2 šolje KUKURUZNO BELO INTEGRALNO BRAŠNO
- 1 kesica vanilin šećera
- 1 kesica praška za pecivo
- 1,5 šolja kefira
- 5 kašika mlevenih oraha




PRIPREMA:


Šljive očistite od koštica i prepolovite. 
U manju tepsiju stavite papir za pečenje i podmažite sa 2 kašike ulja. 
Složite šljive korom okrenute prema gore. Pospite mrvicama od integralnog korn-fleksa.
U odgovarajuću činiju stavite suve sastojke, promešajte žicom za mućenje. 
Dodajte mokre sastojke i sve dobro sjedinite. 
Na kraju umešajte orahe i prašak za pecivo i sve dobro sjedinite da se dobije žitka smesa.
Preko pripremljenih šljiva izručite smesu za testo vodeći računa da se testo pravilno rasporedi i pokrije sve šljive.
Staviti u zagrejanu rernu na 200C stepeni da se peče. 
Kada kolač porumeni možete da ga izvadite iz rerne.
Sačekajte da se prohladi pa ga prevrnite na tacnu, samo pazite jer zbog voća kolač je mekan. Skinite papir i ostavite da se kolač dobro ohladi. 
Možete da kolač poslužite i dok je topao ali tada poslužite u činijicama posut cimetom.
Kada se kolač ohladi u frižideru može lako da se iseče na kocke i posluži uz dodatak šlaga ili bez. 
Prijatno!























 




Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.