Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

петак, 17. јул 2015.

PAPRIKE PUNJENE NADEVOM OD SIRA I ŠUNKE














POTREBNI SASTOJCI:


- 8 komada manjih zelenih paprika šilje
- 100 g pileća prsa u omotu
- 2 komada jaja
- 150 g feta sira
- 1 struk mladog luka
- pola veze peršuna
- po ukusu morske soli
- po potrebi prezle
- 4 kašike maslinovog ulja











PRIPREMA:



Paprike oprati i iseći na pola po dužini da se dobiju mali duguljasti čamčići. Nemojte seći drške već odstranite samo deo sa semenom. Mene su podsetile na sardine kada su bile gotove.
Fil napraviti od feta sira, jaja, luka, rendane šunke, peršuna i prezli, tako što sve usitnite da se dobije homogena smesa koja ne curi. Budite obazrivi sa količinom prezli jer ako ih stavite previše fil će biti suv kada se paprika ispeče.
U okruglu plitku vatrostalnu činiju, koju ste podmazali maslinovim uljem, složite papriku koju ste prethodno napunili pripremljenim filom. 
Stavite u zagrejanu rernu na 200C stepeni da porumene. 
Gotove paprike izvaditi iz rerne i poslužiti tople kao glavno jelo, predjelo, samo ili kao prilog.



















Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.