Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

субота, 18. јул 2015.

PAPRIKA BABURA PUNJENA SIROM














POTREBNI SASTOJCI:


- 4 komada paprike babure
- 2 komada jaja
- 1 dcl maslinovog ulja
- 1 kašičica morske soli
- 1 kašičica belog luka u granulama
- 3 kašike prezli od integralnog kornfleksa
- 300 g sira
- pola veze peršuna
- 100 g kačkavalja















PRIPREMA:


Papriku baburu oprati i preseći vodoravno da se dobije 8 polovina. Odstraniti seme ali sačuvati drške. Polutke paprike složiti u vatrostalnu činiju u kojoj će se peći.
Napravite nadev od sira, jaja, soli, maslinovog ulja, belog luka, peršuna i prezli. Nadev treba da bude kremast zato budite obazrivi sa prezlama jer može da se desi ako ste stavili više prezli da nadev bude suv.
Kašičicom staviti nadev u papriku. Pospite odozgo ostatkom maslinovog ulja, pola je stavljeno u fil.
Stavite u zagrejanu rernu da se zapeče.
Kada porumeni izvaditi i posuti rendanim kačkavaljem i peršunom.
Poslužiti kao glavno jelo ili predjelo toplo ili hladno. Ja sam poslužila tople sa šampinjonima.























Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.