Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

недеља, 05. јул 2015.

MUSAKA SA PLAVIM PARADAJZOM















POTREBNE NAMIRNICE:


 - 2 komada plavog paradajza srednje veličine
- 300 g mlevene junetine
- 2 glavice crnog luka
- 2 paprike sveže crvene
- 3 komada jaja
- suvi biljni začin
- so, biber
- beli luk svež ili u granulama
- 150 g belog sira
- 2 kašike maslinovog ulja




PRIPREMA:



Plavi paradajz očistite, isecite na kockice i posolite da pusti vodu.








 Jednu glavicu luka isecite na kockice i propržite, u tiganju, sa mesom da meso promeni boju. 








 U drugom tiganju, sa polovinom količine maslinovog ulja propržite drugu glavicu luka seckanu na rebarca, plavi paradajz i crvenu papriku sečenu na štapiće. Kada omekša začiniti po ukusu.







 
Uzeti vatrostalnu činiju i podmazati je ostatkom maslinovog ulja i stavite polovinu smese od luka, plavog paradajza i paprike. Preko rasporedite prodinstano mleveno meso.














       



 U posebnoj posudi izlomiti jaja i umutiti. Preliti povrće i meso i lepo poravnati. Preko izmrviti sir.



  
                          
  

Staviti u rernu da se zapeče na 200 C stepeni. Kada porumeni izvaditi iz rerne i kada se malo prohladi servirati kao glavno jelo uz salatu po želji.













Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.