Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

четвртак, 09. јул 2015.

LETNJI PASULJ
















Sastojci



Potrebno je:


-          300 g pasulja zelenog
-          2 šake pečene leblebije
-          2 šake pečene heljde
-          2 šargarepe
-          1 suva crvena paprika
-          1 veza lista peršuna
-          1 mali struk vlašca
-          2 kašike samlevenog sušenog povrća
-          2 kašičice soli
-          malo bibera
-          1 kašika belog luka u prahu
-          1 kašika kurkume
-          1 kašika prosenog brašna
-          1 kašika brašna od sirove heljde
-          1 komad sušene domaće kobasice
-          2 kašike maslinovog ulja
-          4 grančice sveže nane
-          1 kašičica mlevenog lovora
-          2 glavice crnog luka




Priprema:


Očistiti zrna pasulja i dobro oprati. Pasulj preručiti u lonac, naliti vodom i staviti da prokuva u prvoj vodi.








Posle desetak minuta ocediti pasulj od vode i naliti ponovo toplom vodom i vratiti na ringlu.










Sada dodavati redom: iseckan crni luk, papriku, šargarepu sečenu na štapiće, leblebije, heljdu,deo vlašca krupno sečen, peršun list krupno sečen, mleveno sušeno povrće, so, biber, lovor, beli luk u prahu. Poklopiti i pustiti da se kuva.









Kada je pasulj skoro kuvan dodati brašno od prosa i heljde i kurkumu. Ako je potrebno dosoliti. Izpržiti kobasicu isečenu na kolutiće na maslinovom ulju i dok je još vruće sipati u kuvani pasulj i ostaviti da se još malo krčka da se ukusi povežu, a brašno skuva. Na kraju kada jelo sklonite sa ringle dodati još svežeg lista peršuna.












Poslužiti toplo kao glavno jelo. 










Prijatno!



Savet:
Grančice nane izvadite pred kraj kuvanja. Brašno od prosa i heljde pasulju daje gustinu umesto zaprške, dok kobasice pojačavaju ukus. Vi ako ne volite kobasice ne morate da ih stavite, pasulj će biti isto tako ukusan i bez njih.

Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.