Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

уторак, 14. јул 2015.

LEDENA VIŠNJA TORTA





Recept učestvuje u igrici  







POTREBAN MATERIJAL:


Za testo: 


- 3 komada jaja
-  150 g  šećera
- 1 dcl ulja
- 2 dcl  jogurta 
- 200 g brašna
- 100 g kokosa
- 1 kesica vanilin šećera
- 1 kesica praška za pecivo


Za fil I:


- 800 g višanja zamrznutih
- 2 kašike gustina
- 8 kašika šećera
- 2 kesice vanilin šećera
- 2 dcl vode
- pola  margarina za filove


I još je potrebno:


- 500 g šlag krem beli
- 6 dcl mineralne vode













PRIPREMA:



Višnje otopiti i sačuvati sok.
U odgovarajuću posudu staviti višnje, šećer, vanilu, vodu, odvojiti malo vode da se rastvori gustin, i staviti na ringlu da se zagreva. Kada počne da kuva dodati razmućen gustin i ukuvati kao puding.  Višnje treba da ostanu cele kao da nisu kuvane.
U vrele višnje dodati margarin i izmešati žicom ili kašikom da se otopi i ujednači sa voćem. Pokriti providnom folijom i ostaviti da se hladi. 

Posebno umutiti šlag  krem sa mineralnom vodom. Paziti da ne dodate suviše tečnosti jer će biti redak, zato prilikom mućenja postepeno dodajte mineralnu vodu i mutite da dobijete kremasti šlag koji ne pada sa kašike.

Za koru u dublju posudu izlomiti jaja, dodati šećer i vanilu i umutiti mikserom da se dobije gusta, svetla i penasta masa. Postepeno dodajte ulje, jogurt i svo vreme mutite. 
Na kraju u umućena jaja dodajte brašno, kokos i prašak za pecivo. Smesu izlite u mali pleh obložen papirom za pečenje i stavite da se peče na 200C stepeni.
Kora bude brzo gotova i zato pazite da vam ne pregori. Izvadite pleh iz rerne i izvadite koru zajedno sa papirom. Kad se malo prohladi odvojiti koru od papira i ostaviti da se ohladi. Koru preseći vodoravno da se dobiju 2 kore.
Ohladjenu koru poprskajte sokom od višnje, stavite polovinu fila od višanja, poravnajte lepo. 
Stavite preko voća 6 kašika šlag krema i ravnomerno rasporedite.
Stavite drugu koru isto je poprskajte sokom od višnje stavite drugi deo krema od višanja i sloj od 6 kašika šlag krema. 
Posebno ostatak krema premažite preko cele torte. 
Tortu ukrasite po želji. Ja sam deo šlag krema obojila sokom od višnje i ukrasila tortu a odozgo posula srebrnim malim kuglicama i malo kokosa.
Tortu stavite na hladno. Na par sati, pre služenja,  je stavite u friz da se ne bi previše smrzla. Secite na parčiće i poslužite.





 




 

 




















Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.