Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

уторак, 28. јул 2015.

KROMPIR PIRE












POTREBNI SASTOJCI:


- 1 kg krompira
- 2 kašike sušenog povrća mlevenog
- po ukusu so
- 1 kašičica belog luka u granulama
- 4 kašike maslinovog ulja
- malo list peršuna, vlašca, čeri paradajz














PRIPREMA.


Oljuštite krompri i stavite u hladnu vodu sa malo soli da se kuva. Kada se krompir skuva ocedite vodu ali je nemojte baciti.
Ispasirajte krompir na način kako to inače radite. U mom slučaju je pasiran prvo viljupkom a posle mikserom.
Dodati začine i maslinovo ulje i postepeno dodajte vodu u kojoj se krompir kuvao i mešajte ručno ili mikserom dok ne dobijete željenu gustinu.
Ukrasite listovima peršuna i poslužite toplo kao prilog uz glavno jelo.













Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.