Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

петак, 17. јул 2015.

KOLAČ SA SIROM I MALINAMA














POTREBNI SASTOJCI:



Za testo:
 
  • 1,5 šolja šećera
  • 1 šolja ulja
  • 4 jajeta
  • 3 rebra rendane  čokolade ili kakao
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 1,5 šolja brašna
  • 1 kesica praška za pecivo

Za fil od sira:

  • 1/2 margarina za filove
  • 250 g neslanog sremskog sira
  • 1/2 šolje šećera
  • 2 jajeta
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 1 kašika brašna

I još:
  • 100 g malina
  • 100 g crvenih ribizli
  • ekstrat od malina








Priprema:




U dublju posudu izlomite jaja i umutite sa šećerom i vanilom, pa dodajte ulje i  čokoladu ili kakao.


Sada dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo i lagano promešajte da masa bude glatka.

Sipati veći deo testa u manji pleh obložen papirom za pečenje, a manji deo ostavite za odozgo i ostaviti sa strane.


U drugu dublju posudu staviti sve sastojke za fil i mikserom umutite u kompaktnu masu. U fil od sira dodajte ekstrat od malina da bi bio crven i da ima ukus malina.


Fil od sira kašikom nabacajte preko testa sa  čokoladom. Sada sipajte ostatak testa.


Viljuškom razvucite čokoladno testo da se pokrije sav fil od sira. Preko poređajte maline. 
Pleh stavite u zagrejanu rernu na 200"C da se peče oko 30 minuta.


Pečen kolač izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi. 
Kad se ohladi odvojite kolač od papira.

Kolač isecite na kocke i poslužite.
Možete da ga pospete prah šećerom ako volite.

















Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.