Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

понедељак, 06. јул 2015.

JUNETINA U SAFTU SA LEBLEBIJAMA
















POTREBNI SASTOJCI:



-  600 g junetine
-  1 šolja pečenih leblebija
- 2 kašike sitno mleveno sušeno povrće
- 1 kašičica belog luka u granulama
- 1 kašika kurkume
- 1 kašika brašna od prosa
- 1/2 veze sveže mirodjije
- 1/2 veze svežeg peršunovog lista
- 1 kašičica soli
- 1 kašika maslinovog ulja





PRIPREMA:


Juneće meso od buta ili vrata iseći na kockice. Staviti u vatrostalni tiganj i nasuvo propržiti da porumeni.










U meso dodati začine, promešati. 










Naliti vodom da ogrezne i pustiti da prokuva.










Dodati leblebije, koje ste potopili u hladnu vodu da odstoje par sati. Ako je potrebno dodati još vode da bi leblebije mogle da se skuvaju. Kada meso i leblebije omekšaju probati i dodati još začina ako je potrebno. Dodati i mirodjiju.











Jelo je gotovo kada meso i leblebije budu mekane a tečnost uvri do polovine. Dodajte i kašiku maslinovog ulja.

U toku kuvanja ako je potrebno dolivajte po malo vodu i uvek promešajte da jelo ne bi zagorelo.


Pospite krupno seckanim peršunovim listom i servirajte kao glavno jelo ili prilog uz neko povrće. 






















Prijatno!


Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.