Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

недеља, 05. јул 2015.

DŽEM OD MALINA BEZ ŠEĆERA



















   POTREBNI SASTOJCI:


- 1 kg malina
- 1 kašika tečne vanile
- prstohvat limuntusa



PRIPREMA:


Maline staviti u cediljku i oprati. 







 

Staviti maline, vanilu i prstohvat limuntusa u odgovarajuću šerpu i na tihoj vatri kuvati uz stalno mešanje. Netreba dodavati vodu jer će maline da puste same sok u kojem će se kuvati.










Kuvati maline dok ne uvri sva tečnost i dobije se gustina. Ne sme da curi što znači da je džem gotov.










U sterilisane tegle sipati do same ivice vreli džem. Zatvorite poklopcem i okrenite naopako na poklopac. Pokriti i ostaviti da se ohladi.
















 Na ovaj način se stvori vakum u tegli i nije potrebno dodavati nikakav konzervans. Ovako džem može da se održi jako dugo i preko zime, kao zimnica. Jedino kada otvorite teglu treba da je upotrebite u što kraćem roku i da je čuvate u frižideru jer tada može da  prokisne i ubudja se zbog nedostatka konzervansa.

Džem spremljen na ovaj način mogu da koriste i dijabetičari. Odličan je kao namaz na parče integralnog hleba, za palačinke ili kao dodatak nekim mesima u vidu preliva.





Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.