Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

уторак, 28. јул 2015.

MEŠANO POVRĆE SA JUNETINOM














POTREBNE NAMIRNICE:


- 400 g junetine
- 1 struk praziluka
-  1 kesa zamrznute mešavine povrća za rusku salatu
- 8 srednjih krompira
- 1 mala šoljica pirinča
-  2 kašike  ZAČIN OD SUŠENOG POVRĆA
- 1 kašičica belog luka u granulama
- po ukusu morske soli
- 1 kašika maslinovog ulja
-  1 l vode














PRIPREMA:


Meso iseći na kockice i staviti u vatrostalnu činiju podmazanu maslinovim ulje, dodati praziluk sečen na kolutiće i staviti u rernu da se malo zapeče, nekih desetak minuta. Izvaditi iz rerne.
Dodati zamrznutu mešavinu povrća, krompir isečen na sitne kockice i pirinač. 
Pomešati začine i vodu, oko 1 litar, i preliti pripremljeno povrće da ogrezne. 
Ponovo vratiti u zagrejanu rernu da povrće i meso omekšaju i da se zapeče. 
Služiti kao glavno jelo.










Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.