Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

петак, 19. јун 2015.

ZAPEČENI GRKLJANČIĆI SA PRAZI-LUKOM



ZAPEČENI GRKLJANČIĆI SA PRAZI-LUKOM

POTREBNO JE:

- 1 veći struk prazi-luka
- 4 komada jaja
- 8 dcl jogurta
- 1 dcl maslinovog ulja
- 1 kesa grkljančića (od 400g-šuplje kratke makarone)
- 200 g kačkavalja topivog
- so, beli luk u granulama
- vlašac suvi ili sveži

PRIPREMA:

Pripremiti vatrostalnu posudu u koju sipate ulje, izlomite jaja i to umutite viljuškom. Dodajte jogurt i sve sjedinite.
U ovu masu dodajte prazi-luk isečen na kolutiće.
Zatim izručite iz kese sirove grkljančiće i začinite. Promešajte da svi grkljančići budu potopljeni u ovu masu. Ako je potrebno dodati još jogurta.
Staviti da se peče u zagrejanu rernu na 200"C dok ne porumeni.
Isključiti rernu i izvaditi pečene grkljančiće iz rerne, posuti krupno rendanim kačkavaljem i vratiti u rernu samo da se kačkavalj otopi. Posuti dodatno vlašcem.
Vruće iseći na kocke i poslužiti. Prijatno!










Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.