Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

уторак, 16. јун 2015.

ROLOVANE ĆUREĆE ŠNICLE U SOSU OD PARADAJZA SA BLITVOM














POTREBNO JE:

-          12 komada malih šnicli od ćurećer belog mesa
-          12 listova blitve + 2 veze blitve
-          3 veća kisela krastavca sečena na četvrtine
-          12 štapića kačkavalja
-          12 štapića suve slanine
-          12 listova ćurećih prsa
-          ½ l soka od paradajza
-          suvi biljni začin bez soli, beli luk u prahu, origano
-          2 kašike maslinovog ulja













PRIPREMA:

Prvo očistiti blitvu od drški i malo je popariti da omekša.
Šnicle ćureće malo izlupati i na svaku staviti list poparene blitve, kolut ćurećih prsa, štapić suve slanine, štapić kačkavalja, štapić kiselog krastavca.  Urolati i zakačiti čačkalicama da se ne razmotaju.
Zagrejati teflonski tiganj i staviti urolanu ćuretinu da se proprži i porumeni sa svih strana. Meso izvaditi i ostaviti na toplo.
U isti tiganj dodati maslinovo ulje, sok od paradajza i začine i to zagrejati. Meso složiti u vatrostalnu činiju i odozgo staviti obarene listove blitve. Sve zaliti sokom od paradajza i staviti u rernu da se zapeče, samo paziti da ne uvri sav paradajz. Pre služenja izvaditi čačkalice.
Servirati toplo kao glavno jelo.











Prijatno!



 

Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.