Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

уторак, 16. јун 2015.

ROLAT OD ĆUREĆEG BELOG MESA



ROLAT OD ĆUREĆEG BELOG MESA

POTREBNO JE:

-          1 komad ćurećeg belog mesa
-          5 listova zelja
-          2 mlada luka samo pera
-          100g pančete
-          1 komad suve ljute tanke kobasice
-          100g dimljenog kačkavalja
-          8 komada suvih šljiva bez koštica
-          100g običnog kačkavalja
-          suvi biljni začin
-          100g bundeve rendane sitno

PRIPREMA:

Sve raditi na čistoj khinjskoj krpi.
Ćureće belo meso iseći  tako da se dobije jedna velika šnicla i malo ga izlupati i posuti suvim biljnim začinom.
Sada na šniclu slagati redom listove zelja, dimljeni kačkavalj sečen na štapiće u 2 reda a u sredinu staviti kobasicu presečenu uzduž, zatim staviti pančetu isečenu na kockice u 2 reda a izmedju suve šljive, pa onada preko toga  staviti listove mladog luka i kačkavalj sečen na štapiće. Sve urolati da se dobije rolat od mesa. Staviti na aluminijumsku foliju. Namazati maslinovim uljem i posuti odozgo rendanu bundevu. Sve dobro zamotati u foliju i staviti u vatrostalnu ili neku drugu posudu za pečenje i peći u rerni na 200“C.
Netreba dugo da se peče jer meso je mlado i mekano. Za vreme pečenja okretati foliju da se rolat zapeče sa svih strana. Pečeni rolat od ćuretine ostaviti da se ohladi. Izvaditi ga iz folije i iseći na šnite i poslužiti uz neko povrće. Prijatno!
U toku pečenja ako niste sigurni možete da malo otvorite foliju i da proverite da li je meso pečeno i paziti da se ne prepeče jer će biti suvo.











Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.