Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

субота, 13. јун 2015.

BROKULI I KARFIOL SA ŠNICLAMA I PAVLAKOM







POTREBNI SASTOJCI:


- 1kg šnicli (meso po želji svinjsko, juneće, ćureće)
- 2 kese zamrznute mešavine brokulija, karfiola i šargarepe
- 250 ml pavlake za kuvanje
- 2 kašike maslinovog ulja
- suvi biljni začin i drugi začini po vašem ukusu



PRIPREMA:


Odgovarajuću šerpu stavite na ringlu da se zagreje. Dodajte šnicle i kada dobiju žućkastu boju okrenite ih, nalijte čašu vode, začinite po ukusu, poklopite i pustite da se dinstaju na tihoj vatri da meso omekša.
Sada dodati zamrznuto povrće, može i sveže ali ga prethodno blanširajte, dodati još jednu čašu vode, poklopiti i ostaviti da povrće omekša ali pazite da se ne raskuva već mora da ostane celo. Nalite pavlakom, protresite šerpu i ostavite na ringli par minuta da se pavlaka zgreje i sokovi povežu i na kraju dodajte i maslinovo ulje.

Servirajte toplo kao glavno jelo.





Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.