Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

петак, 08. март 2013.

KEKS TORTA SA JAGODAMA













POTREBNE NAMIRNICE:


- 300 gr jagoda 
- ekstrat od jagode
- 4 kesice vanilin šećera
- 100 gr mlevenih oraha
- 750 ml kisele pavlake
- 200 gr šećera u prahu
- 4 kesice šlag krema od vanile
- mleko ili kisela voda po uputstvu sa kesice za šlag
- 300 gr crne čokolade
- 50 gr bele čokolade
- pola margarina
- oko 4 kašike mleka
- sok od 1 pomorandže
- 60 komada četvrtastog keksa
- 16 piškota 



















PRIPREMA:



Umutite 2 kesice šlag krema od vanile sa tri kesice vanilin šećera i sjedinite sa kiselom pavlakom pomešanom sa šećerom u prahu. U dva dela krema umešajte seckane jagode i ekstrat jedno 10 kapi, zbog boje i pojačavanja ukusa, a u treći deo dodajte mlevene orahe. Crnu čokoladu otopite sa margarinom i mlekom da dobijete tečnu teksturu kao za glazuru i držite na toplom. Pomorandžu ocedite i sok koristite da prskate keks. Druge 2 kesice šlaga sa vanilin šećerom i mlekom umutite i ostavite sa strane.
U vatrostalnu činiju slažite red keks, poprskajte sokom, nanesite čokoladu, opet red keksa i čokoladu. Stavite krem sa orasima i još jedan red keksa koji poprskajte sokom. Preko stavite polovinu krema sa jagodama u koji utisnite 16 komada piškota sa razmakom. Stavite i drugi deo krema sa jagodama. Opet stavite red keksa poprskan sokom od pomorandže i nanesite sloj čokolade. Preko stavite posebno umućen šlag krem od vanile. Pospite odozgo ostatkom crne čokolade i narendajte belu čokoladu. Ohladite i poslužite.















Prijatno!